Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στις 17 Απριλίου 2024 σε αίθουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε κοινή δράση – εκδήλωση των ομάδων «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε συνεργασία με το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην οδό Παπαναστασίου στην πλατεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκεί μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας ερμήνευσαν με μουσικά όργανα τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ωδή στη Χαρά» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν. Στη συνέχεια ακολούθησε δράση προσομοίωσης Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τα παιδιά, στην οποία αποφασίστηκε δημοκρατικά η θεματική ατζέντα που θα έθεταν στον εκλεκτό τους καλεσμένο κ. Παπαδημούλη Δημήτριο, Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ασχολήθηκαν με θεματικές όπως α) Ευρωεκλογές 2024, β) πράσινη συμφωνία, γ) ενδοοικογενειακή – ενδοσχολική βία, δ) ανθρώπινα δικαιώματα, ε) ψηφιακός μετασχηματισμός και τεχνητή νοημοσύνη, διατυπώνοντας σχετικά ερωτήματα. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ενημερώσεις από τον κ. Παπαδημούλη, απαντώντας με απλότητα και σαφήνεια στους νεαρούς «ευρωβουλευτές».Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Ζέρβας, η Διευθύντρια του 6ου ΓΕΛ Λάρισας κ. Ευαγγελία Σπυροπούλου, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κ. Αθηνά Μήλιου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δ.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Αγορίτσας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Γαλλιού, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λάζαρος Μακρής, η εκπρόσωπος του Europe Direct κ. Φωτεινή Κατσιάκου με τους συνεργάτες της.

Τους μαθητές συνόδευαν από το 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας οι καθηγητές Άννα Αντωνούλη, Ζωή Γκατζιώνα, Κατερίνα Κοθρά, Θωμάς Μηλιούσης, Γιάννης Παπαγεωργίου και από το Μουσικό Σχολείο οι καθηγήτριες Βασιλική Κοσμάνου, Βάϊα Τζόκα, Ευθυμία Τσοτσάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου